mandag 6. desember 2010

NRK Østlandssendingen og «Morgendagens Mediehus»

Nå i desember skal NRk diskutere hvordan man kan få til et bedre økonomisk handlingsrom for NRK. I den forbindelse er det også forslag som kan få konsekvenser for NRK Østlandssendingen. I møte 29. november diskuterte derfor Distriktsprogramrådet for NRK Østlandssendingen rapporten «Morgendagens Mediehus» som blant annet inneholder forslag til å flytte Østlandssendingen fra dagens tilholdssted på Torshov til Marienlyst. Vi er redd for at flytting av Østlandssendingen til Marienlyst vil gi et dårligere tilbud til innbyggerne i hovedstadsregionen og vil understreke at det er viktig å ta vare identitet og egenart til NRK Østlandssendingen.

Programrådet mener at det vil være uheldig å svekke et distriktskontor hvor en fjerdedel av lytterne bor. Oslo og Akershus trenger et godt distriktstilbud på lik linje med andre distrikter i Norge. Vi frykter for at det vil bli et dårligere tilbud for innbyggerne i regionen som i dag er fordelt på 22 kommuner i Akershus og ikke minst Oslos kommunes 15 bydeler, da de ellers lett drukner i andre medier hvor fokuset bare er det som har nasjonal interesse.

Det er viktig at Østlandssendingen fortsatt får mulighet til å arbeide spesielt med fokus på det Flerkulturelle Norge fra sin base i Oslo/Akershus. Østlandssendingen besitter viktig kompetanse på dette området som også NRK sentralt nyter godt av. Programrådet er av den oppfatning at dette miljøet må få bestå uten at det splittes opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar