torsdag 9. desember 2010

Kommuneplan for Ås

I dag var det befaring til Ås i forbindelse med kommuneplan og fylkesutvalg. Det er alltid bedre å se på de tingene man skal fatte vedtak om enn bare å lese om det.

Ås kommune har gjort en grundig og god planprosess i revideringen av kommuneplanen, men sammen med Fylkesutvalgets flertall fremmet vi innsigelse til ett av de foreslåtte områder for boligbygging.

Fylkesutvalgets flertall peker på at området Liahøy ligger utenfor kommunes definerte utbyggingsområder og har begrenset eller manglende kollektivdekning. Liahøy ligger også i et område som er del av et verdifullt kulturlandskap omkring Nordby kirke. Fylkesutvalget mener det er uheldig å etablere et nytt boligområde innenfor dette landskapet. På denne bakgrunn fremmer fylkesutvalget innsigelse til planene boligområdet på Liahøy.

Fylkesutvalget viser til målet om at 75 prosent av boligveksten kanaliseres til Ås tettsted, og anmoder om å øke målsettingen for andel nye boliger til Ås tettsted.

Fylkesutvalget sier videre i sin høringsuttalelse at Ås kommune har gjort et godt arbeid med å følge opp de regionale føringer for utbyggingsmønster, grønne områder og transportsystemer.

Ås kommuneplan 2011-2023 skal vedtas av kommunestyret i april 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar