søndag 16. oktober 2011

Åpning av gang- og sykkelveg langs Trondheimsvegen i Eidsvoll

Denne uken hadde jeg gleden av å åpne ny gang- og sykkelveg langs Trondheimsvegen i Eidsvoll sammen med avtroppende ordfører Terje Teslo.

Disse to gang- og sykkelvegene har en lengde på 2,6 kilometer. Ved bruk av kommunale samleveger, blir det med disse to gang- og sykkelvegene sammenhengende gang- og sykkelveg langs gamle E6 fra Dal til Tømte rett sør for Stensby. Disse to gang- og sykkelvegene koster rundt 15 millioner kroner.

Gang- og sykkelvegene på strekningene Carsten Ankersveg-Vestvangvegen og Smestadgutua-Dokkenmoen er trafikksikkerhetstiltak som er bygget i forbindelse med E6-utbyggingen gjennom Eidsvoll. Som følge av at bomstasjoner settes i drift på E6, forventes det at noen trafikanter velger å kjøre Trondheimsvegen i stedet for E6. På strekningen Smestadgutua-Dokkenmoen er det ventet at antall kjøretøy i døgnet vil stige fra ca. 2.100 til 3.500, mens økningen langs Trondheimsvegen mellom Carsten Ankersveg og Vestvangvegen vil stige fra ca. 6.600 til ca. 8.000. Som følge av denne trafikkveksten er det et krav om å bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter slik som gående og syklende.

Samtidig som gang- og sykkelvegen er bygget, har entreprenøren bygget fire busslommer på strekningen og støyskjermet fem boliger. Gang- og sykkelvegen har også fått belysning. Videre har noen adkomster blitt erstattet av nye atkomstveger for å bedre trafikksikkerheten. Samtidig som Statens vegvesen har gjennomført disse tiltakene, har Eidsvoll kommune i egen regi lagt nye vann- og avløpsledninger på deler av strekningen.

Det er firmaet Brødrene Nordahl AS fra Feiring som bygget gang- og sykkelvegen på strekningen Smestadgutua-Dokkenmoen, mens Åge Hvaerstad fra Sør-Fron har bygget strekningen Carsten Ankersveg-Vestvangvegen. Haverstad startet arbeidet i oktober 2010, og ved årsskiftet kunne det settes trafikk på denne gang- og sykkelvegen. Strekningen ble imidlertid ikke asfaltert før i august 2011. Brødrene Nordahl AS bygget strekningen Smestadgutua-Dokkenmoen i perioden juni-oktober 2011.

Statens vegvesen har også bygget følgende trafikksikkerhetstiltak på lokalvegnettet i Eidsvoll kommune i forbindelse med E6-utbyggingen:
- Oppgradert Piro-krysset med en rundkjøring og fortau langs fv. 508.
- Gang- og sykkelveg langs Trondheimsvegen mellom Dokkenmoen og Tømte/Åslivegen-Stensby.
- Opphøyde gangfelt og fartshumper i Trondheimsvegen mellom rundkjøring ved Dal skole og kryss med fv. 504
- I tillegg er gang- og sykkelveg/miljøgate under bygging i Langset sentrum. Dette er et spleiselag mellom Statens vegvesen og Eidsvoll kommune. Miljøgaten med bl.a. gang- og sykkelveg åpner første halvår 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar