tirsdag 25. oktober 2011

Blott til lyst og litt til

I går hadde jeg gleden av å åpne Litteraturfestivalen i Akershus. For andre år på rad samarbeider de 22 folkebibliotekene i fylket og fylkesbiblioteket om en stor felles Litteraturfestival i Akershus. Gjennom hele uke 43 kan du få med deg små og store arrangementer i bibliotekene i hele fylket.

Det er en desentralisert festival med i alt 135 arrangement på 7 dager. Dette er inkludert utstillinger, konserter og kurs. I gjennomsnitt har vi 19 aktiviteter pr. dag og 68 av dem er for barn og ungdom med blant annet spillekveld og forfatterbesøk i skoletiden.

Denne festivalen viser hva fylkeskommunen kan bidra med i et nært og konstruktivt samarbeide med kommuner og lokale biblioteker. Det er veldig moro å vise fram bibliotekene våre. Målet er å spre leseglede og åpne for at flere skal oppdage hva de kan oppleve på et moderne folkebibliotek i tillegg til gratis lån av bøker. Gjennom denne festivalen synliggjør vi biblioteket og mangfoldet i biblioteket. Hovedvekten av arrangementene har litterært fokus, men det blir også quiz, film, musikk og utstillinger. Det er stor variasjon med blant annet Dag Solstad, Helene Uri og Herbjørg Wassmo. I tillegg er det Bob Dylan, bibliotekmysterier og høytlesning fra barnebøker. Litteraturfestivalen er ikke bare «blott til lyst». Her møtes alvor og skjemt.

Folkebibliotekene legger stort engasjement og mye arbeidsinnsats inn i festivalen og fylkeskommunen tilrettelegger og muliggjør samarbeidet. Det aller meste er gratis for publikum og foregår i biblioteket. Med andre ord lever folkeopplysningstanken i beste velgående i folkebibliotekene.

Biblioteket er kommunenes lokale litteraturhus og er verdt et besøk. Du trenger ikke dra til Oslo for å oppleve litteraturen.

For emr info les her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar