fredag 28. oktober 2011

Flere får billigere studentkort

Mer enn 9 av 10 studenter får billigere studentkort som følge av ny takst og sonestruktur i Oslo og Akershus. Dette er gode nyheter for studenter, men det er kanskje en mager trøst for dem som får det litt dyrere.

Studenter i Akershus som tidligere har betalt 800 kr og som i den nye kollektivrevolusjonen kjøper studentbillett for 1 sone (355 kroner) eller 2 soner (1040) får en rimeligere billett, mens de som ønsker billett for 3 soner eller mer får en prisøkning på ca. 12 % fra 800 kr til 895 kr. Dette er en konsekvens av at billettslaget som tidligere hadde gyldighet i hele området nå er blitt sonebasert.

Studentrabatt i Akershus gis etter den nasjonale norm som er på 40 % av full pris. Ruter har lagt seg på studentpris i samsvar med denne nasjonale normen for alle soneantall. Jeg mener det ville ha vært uholdbart å beholde den gamle ordningen med 800 kroner for alle studentene. En ordning for studentene som reiste langt var ca. 1200 kroner billigere enn voksen pris, men urettferdig for de mange som reiste korte avstander.

Målsetningen med rabattordningen er først og fremst å bidra til å gjøre kollektivtransport mer attraktiv for ungdom for dermed å skape gode reisevaner for denne målgruppen for fremtiden. Det mener jeg vi har fått til med denne omleggingen i denne runden.

Dette betyr ikke at vi ikke skal se nærmere på saken ved en senere anledning slik at Akershus kan få en bedre ordning enn det Staten legger opp til, men i dette slaget var det dette resultatet vi fikk til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar