torsdag 27. oktober 2011

Offensiv satsing fortsetter

I går la fylkesrådmann la fram et godt budsjettforslaget som følger opp satsingen fra KrF, V, Frp og H på utdanning og samferdsel, da spesielt kollektiv.

Jeg er svært glad for at kollektivtrafikk får ytterligere midler, sier ny fylkesvaraordfører. Det foreslås en realvekst på 43 millioner kroner i Ruters driftstilskudd. Dette for å få flere kollektivreisende og for å finansiere en forventet vekst på 10 prosent i kollektivtrafikken i 2012. Dette kommer i tilegg til ny pris- og sonestruktur som får full budsjettvirkning fra 2012.

Videre foreslås det en økt bevilgning på 33 mill. kr i 2012 til asfaltlegging på fylkesvegene. Dette reduserer dekke-etterslepet med 10 prosent. Det er viktig å ta vare på vegkapitalen som vi har og Akershus er det eneste fylket som tar igjen etterslepet.

I tilegg er det bra at fylkesrådmannens forslag for perioden 2012-2015 innebærer en satsing på 1,6 milliard kroner på investeringer, det vil si investeringer for 330-430 mill. kr hvert år i perioden. Investeringer er prioritert både nødvendige og gode tiltak innenfor utdanning og fylkesveier.

Innen utdanning prioriteres oppfølging av investerings- og rehabiliteringsplanene for skolebyggene. Samlet for perioden er investeringene innen utdanning på 752 mill. kr. De videregående skolene styrkes med 7 mill. kr til økt ledelsesressurser, med helårseffekt fra 2013 på 15 mill. kr og 5 mill. kr til kompetanseheving for lærere. Satsing mot frafall bl.a. gjennom prosjektet Ny Giv og kompetanseutvikling av skoleledere og lærere er viktige satsingsområder i 4-årsperioden.

Økonomiplanen skal behandles i fylkesutvalget 10. november og vedtas i fylkestinget 15. desember.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar