lørdag 9. juni 2012

Trygg skoleveg på Langset

Tidligere denne uken hadde jeg gleden av å åpne miljøgata gjennom Langset i Eidsvoll kommune.  Langset er et fint tettsted i Akershus og miljøgata vil medvirke til at område vil bli et enda bedre tettsted, både for barn og voksne. Trygg skolevei er viktig, og det som er bra for ungene, er også bra for foreldrene.

Byggestart var høsten 2011 og ferdigstillelses i disse dager. Miljøgaten er ett spleiselag mellom Fellesprosjektet E6-Dovrebanen og Eidsvoll kommune og har en kostnad på litt over 12 millioner.

Miljøgata i Langset sentrum ble bygget som forberedende arbeider før byggingen av firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane tar til fra Minnesund til Kleverud/Labbdalen. Miljøgata ble bygget før hovedarbeidene langs Mjøsa starter fordi det i byggeperioden vil gå noe anleggstrafikk gjennom Langset sentrum.  

På oppdrag for Fellesprosjektet E6-Dovrebanen  er det bygget ca en kilometer lang gang- og sykkelveg  på østsiden av fv. 501 fra Dorr til og med kryss med fv. 511. På samme strekning har en også bygget ca. 180 meter fortau med tilhørende kantstein og ca. 200 meter med fellesavkjørsler langs fv. 501.  Det er også bygget to busslommer .

For Eidsvoll kommune er det bygget ca. 100 meter ny adkomstveg til bebyggelse og skole vest for fv. 501 og ca. 50 meter fortau tilknyttet denne vegen. Videre har kommunen betalt for 350 meter gang- og sykkelveg vest for fv. 501. Det er også bygget to opphøyde gangfelt i fv. 501.

Dette vil være et pluss for sikkerheten for myke trafikanter i Langset sentrum. En trygg skoleveg er en god investering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar