mandag 13. august 2012

4 km med gang- og sykkelvei Aurskog-Høland

Myke trafikanter som ferdes på fylkesveg 115 i Aurskog-Høland kommune i Akershus skal nå få bedre forhold. Akershus fylkeskommune bevilget ekstra midler til dette tiltaket før sommeren. Vegvesenet har på vegne av fylkeskommunen lyst ut 4 km gang/sykkelveg med 28. august som anbudsfrist.

Fv. 115 er en viktig transportåre gjennom Aurskog-Høland kommune med en gjennomsnittlig trafikkmengde på 1500–2000 kjøretøy i døgnet (ÅDT). På strekningen mellom Løken og Hjellebøl som er på ca. 4 km, er det et ønske å få bygget en gang- og sykkelveg for å trygge ferdselen for myke trafikanter. Gang- og sykkelvegen vil også komplettere et gjennomgående sykkelvegnett gjennom kommunen. Løken er det største tettstedet langs strekningen, hvor barneskolen og næringssenteret er lokalisert.

I følge Vegvesenets beregninger vil kontraktsummen ligge et sted mellom 35 og 38 millioner kroner. Gang- og sykkelvegen skal gå mellom Hjellebøl og og tettstedet Løken sør i kommunen. På halvparten av strekningen skal den gå langs vestsiden av kjørebanen. På den andre halvparten skal den følge traséen til den smalsporete Aurskog-Hølandsbanen, som ble nedlagt for 52 år siden. I tillegg kommer det en kulvert under fylkesvegen som må utvides i forbindelse med etableringen av gang/sykkelvegen.

Oppdraget omfatter også utvidelse av busstasjonen på Løken. I dag har den bare plass til to busser. Når ombyggingen blir ferdig, blir det plass til seks. Denne utvidelsen er påkrevet da busstasjonen blir flittig benyttet av skolebusser. Ofte er seks busser inne samtidig, men de må stoppe der det finnes plass. Det er en lite heldig løsning. Det skal samtidig etableres en plass for innfartsparkering for 31 biler.

Hensikten er å heve trafikksikkerheten spesielt for myke trafikanter. Målet er at både busstasjonen og parkeringsplassen må være klare til bruk i august neste år før skoleåret begynner, mens gang- og sykkelvegen må være ferdig innen mai 2014.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar