mandag 13. august 2012

Rapporten fra 22. juli-kommisjonen

Rapporten fra 22. juli-kommisjonen slår fast det vi lenge har visst: Norge var ikke godt nok forberedt på en terroraksjon. Det bør dessverre ikke være noen overraskelse.

Rapporten kommisjonen er ærlig og den avdekker alvorlige mangler. De har levert en usminket rapport med knusende konklusjoner. Det gjør vondt å tenke på at flere liv kunne ha vært reddet. Samtidig skal vi huske at det er lett å være etterpåklok.

Det er viktig at det norske samfunnet lærer av denne rapporten. Flere sikrings- og beredskapstiltak burde ha vært iverksatt tidligere og det avdekkes omfattende problemer i politiet. Dette er svært alvorlig og må følges opp.

Regjeringen bør ha en stortingsmelding klar på et tidspunkt som gjør at Stortinget kan behandle rapporten og nødvendige konsekvenser i god tid før stortingsvalget neste år. Viktig med politisk forståelse og konsensus.  Jeg har forventninger til den kommende Stortingsmelding vil legge fram konkrete tiltak slik at kommisjonens seks hovedfunn som følges opp på en god måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar