torsdag 16. august 2012

Gå til skolen - tryggere skolevei

I disse dager begynner et nytt skoleår. For å få til en tryggere skolevei er det viktig at fleste mulig går til skolen. Stressede foreldre som kjører barna til skolen er faktisk en trafikkfare. Derfor satser Akershus fylkeskommune blant annet på tiltak for å få flere barn til gå til skolen.

 Akershus fylkeskommune hadde tidligere to trafikksikkerhetsordninger: «Gå til skolen» og «Følgevenn». Disse er nå slått sammen til «Gå til skolen - tryggere skolevei».

Dette skoleåret ligger det 3,5 millioner kroner i potten, som skal deles ut til skoler i Akershus som søker om å om støtte til «Gå til skolen-tiltak». Jeg håper skolene samarbeider med skolens FAU for å benytte seg av dette nye tilbudet. Til nå har det vært få søkere, og fristen er derfor utsatt til 30. august. Jeg oppfordrer derfor flere av de 170 skolene i Akershus til å søke om midler.
«Følgesvennordningen» ble innført i 1997 for elever på 1.trinn og innebærer at en voksen følger to eller flere barn til eller fra skolen eller bussen, eller er kryssvakter. Nå blir altså ordningen permanent og utvides fra 1. til 4. trinn og skal bidra til økt trafikksikkerhet for elevene og bidra til at flere elever går til og fra skolen.

Skolene kan bruke midlene til organisering av følgesvenn, det vil si at en voksen følger to eller flere barn til eller fra skolen, på hele eller deler av skoleveien. Fra 2. til 4. trinn kan ordningen innebære gågrupper uten følge av voksen. Skolen kan benytte seg av ferdige tiltak som stimulerer til økt aktivitet, organiserte trafikkvakter, skaffe materiell og premiering. Ordningen innebærer ikke frikjøp av lærere.

Målet er at flere elever går til og fra skolen og økt trafikksikkerhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar