mandag 5. november 2012

Nye lokaltog er i gang!

NSBs nye lokaltog, FLIRT Type 75, ble i dag satt inn i lokaltrafikk for første gang i Norge. Toget vil spille en sentral rolle i å imøtekomme noe av den forventede befolkningsøkningen i Oslo-området i årene som kommer. Dette toget vil rett og slett være selveste arbeidshesten for NSB på lokaltogstrekningene i Oslo-området

Jeg er svært fornøyd med den lokale varianten av FLIRT-toget som nå kom i trafikk som planlagt. Det første av i alt 26 nye FLIRT-tog i lokaltogvarianten ble satt i trafikk for første gang på strekningen Kongsberg – Eidsvoll.
Det er 295 sitteplasser per tog sett. Bedre bredde på setene var det også enn Intercitytogene. Toppfart er hele 200 km/t. Litt morsomt er det også at toget er raskere opp i fart enn flytoget. Det er svært gledelig at togene er bygget for å imøtekomme kravene om universell utforming, for å lage best mulig tilgjengelighet for alle.
NSB har kjøpt inn totalt 50 nye FLIRT-togsett fra produsenten Stadler i Sveits, hvorav 24 togsett er laget i en regiontog-variant, mens 26 er i en lokaltog-variant. NSB har en opsjon på å kjøpe ytterligere 100 togsett fra Stadler. Jeg oppfordrer Regjeringen til å bestille ytterligere flere tog av denne typen. Det er ikke noe å lure på.

Den lokale varianten av FLIRT (Type 75) vil trafikkere på følgende strekninger: Kongsberg – Eidsvoll (2012), Asker – Kongsvinger (2013) og Drammen – Dal (2013).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar