mandag 21. januar 2013

Elever med unik erfaring!

Nylig arrangerte Eidsvoll videregående skole EM 2013 for Ungdomsbedrift med deltakelse fra alle de videregående skoler på øvre Romerike. 30 ungdomsbedrifter konkurrerte om 15 ulike priser. Jeg ønsker å berømme både elevene og skolen for at de for 11. gang arrangerte dette mesterskapet og spesielt i år med rekord av antall deltakere. Det er også en god oppvarming til fylkesmesterskapet for Akershus den 13. mars.

Akershus fylkeskommune vil at elevene i videregående skole skal lære det å starte bedrift og skape verdier. Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Elevene som driver en ungdomsbedrift får dermed med seg en unik erfaring som arbeidslivet og næringslivet i Akershus både ønsker og trenger, og på denne måten være bedre forberedt når de selv skal ut i arbeidslivet etter endt skolegang.
Ungdomsbedrift er et av programmene til Ungt Entreprenørskap (UE) som arbeider med entreprenørskap i skolen og som stimulerer til samarbeid mellom skole og næringsliv og Ungt Entreprenørskap i Akershus er en viktig samarbeidspartner for å få dette til. Totalt var det i fjor over 20 000 elever med på ulike entreprenørskapsaktiviteter i fylket. Nesten 1000 av disse elevene drev en ungdomsbedrift.

Jeg tror det er viktig å vise ungdom hvilke muligheter som finnes, lære hvordan man kan gå frem for å gjennomføre sine ideer, og gi dem tro på at de kan klare det. Det er viktig å stimulere ung skaperevne. Mange av disse ungdommene er morgendagens verdiskapere og vil kunne skape nye arbeidsplasser i Akershus i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar