torsdag 31. januar 2013

Tryggere skoleveger

Akershus fylkeskommune har nylig bevilget 8 millioner mer i 4 år til trygge skoleveger. Dette gir 20 millioner årlig til lokale tiltak for å trygge veien til skolen.  Aksjon skoleveg er et spleiselag mellom kommune og fylke så dette kan utløse 40 millioner totalt. Interessen fra kommunene er stor.

Årlig deler Akershus Fylkeskommune ut midler gjennom ordningen ”Aksjon skoleveg”. Disse midlene skal gå til fysiske tiltak som bedrer trafikksikkerheten på barns skoleveg og i deres nærmiljø. Det er også åpnet for at midler kan gis til diverse ikke-fysiske tiltak som revisjon av kommunal trafikksikkerhetsplan og lokale trafikksikkerhetskampanjer på skoler. Dette er midler som kommer i tillegg til de ellers bruker på lengre gang- og skoleveger.  
Tildelingen av midlene er basert på søknader fra kommunene i Akershus. For 2012 kom det inn søknader fra 19 av de 22 Akershuskommunene med et ønske om totalt 32 millioner kroner. Gjerdrum, Hurdal og Aurskog- Høland kommune søkte dessverre ikke om midler i fjor.

Trafikksikkerhetsutvalget i Akershus bevilget i fjor til sammen 20,3 millioner kroner til 78 ulike trafikksikkerhetstiltak langs fylkes- og kommunale veger i Akershus. En gledelig endring, som Trafikksikkerhetsutvalget har også bestemt at det mulig å søke tilskudd for to år. Det er derfor allerede gitt tilsagn om 3,3 mill. kr. for 2013.
Aksjon skoleveg er et spleiselag mellom kommunene og fylkeskommunen, og kommunenes  andel må være på minst 20 prosent. I tillegg må kommunene legge ned en egeninnsats for å gjennomføre tiltakene de får midler til. Før kommunene sender søknad, skal de ha utarbeidet byggeplaner og gjennomført grunnerverv. Videre er det kommunene som gjennomfører de konkrete tiltakene.

Målet er å gjøre hverdagen tryggere for skolebarna våre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar