torsdag 8. mai 2014

Gode helsefagarbeidere i Akershus

I dag hadde jeg gleden av å dele ut premien til Akershus beste helsefagarbeider. Konkurranser som å kåre Akershus beste helsefagarbeider er viktig. Vi skjerper oss gjennom konkurranser, kvaliteten øker og konkurranser er med på å heve statusen på helsearbeiderfaget.

Gjennom konkurransen får elevene vist fram sine ferdigheter og kunnskap innen omsorg og helsefagarbeidet. Det er god kvalitet, godt håndverk og god utførelse av et svært viktig arbeid av våre elever. Helsefagarbeidere jobber i nær kontakt med mennesker, dere gir praktisk pleie og omsorg til mennesker som trenger det.
Vi trenger mange dyktige helsefagarbeidere i Akershus, nå og i framtiden og jeg håper at konkurransen i dag virker motiverende for videre karriere og rekruttering. Det kreves hardt arbeid for å bli god. Gleden og stoltheten når man omsider lykkes viser kanskje at det var verdt innsatsen.

Akershus fylkeskommune har høye ambisjoner for våre elever og lærlinger. Elever og lærlingers kompetanse har førsteprioritet. En grunnleggende idé er å gi best mulige vilkår for mest mulig læring til alle elever og lærlinger.

Vi treger flere helsefagarbeidere. I Akershus er det årlig behov for 250 nye helsefagarbeidere. Det betyr at kommunene i Akershus må ut til ungdommen og si: «Kom til oss og bli lærling, vi trenger deg!». Jeg  vil også utfordre kommunene våre til å ansatte flere fagarbeidere og dem faste og hele stillinger.  

Vinnerne fra Nannestad videregående skole skal representere fylket under yrkes-NM i slutten av oktober i Trondheim. Vinneren i NM kommer på landslaget, yrkeslandslaget og skal representere Norge og helsearbeiderfaget under yrkes-VM i Brasil 2015. La oss håpe Akershus lykkes helt til topp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar