mandag 5. mai 2014

Asfalt, ikke kosmetikk

«Kosmetikk på veiene» skriver Romerikes Blad i lederen 28. april, og sikter til pengene som skal brukes til asfaltering av fylkesveiene på Romerike. Asfaltering er ikke kosmetikk. 

Asfalt på vei gir bedre framkommelighet, bedre kjørekomfort, mindre støv og økt trafikksikkerhet. Både brukerne, beboerne ved veien og yrkestrafikantene er fornøyd med asfalterte veier. Asfaltering av veier har nesten utelukkende positive effekter, og det gjør at veikapitalen tas vare på og at trafikksikkerheten forbedres. Derfor bruker vi betydelige ressurser på asfaltering.

Akershus satser vi på samferdsel, både på vei og kollektiv. Dette er nødvendig fordi vi har mye trafikk på veier og fordi vi blir enda flere innbyggere. Vi skal ta vare på veikapitalen og bruker derfor mer penger på vedlikehold for å ta igjen etterslepet i Akershus. Ifølge Statens vegvesen er Akershus best i landet når det gjelder vedlikehold av fylkesveier.

Det er riktig som Romerikes Blad påpeker at vedlikeholdsetterslepet er stort. Selv om veivedlikeholdet i Akershus er bedre etter at fylkeskommunen har overtatt etter staten, må man ha mer midler fordi det fra statens side tidligere har vært for dårlig vedlikehold av veier, broer og tunneler. 

Vi har som mål å ta igjen vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene, og jobber langsiktig for å få det til. Samtidig skal vi bygge gang- og sykkelveier, utvikle et godt kollektivtilbud og bygge gode videregående skoler.

Fylkesordfører Anette Solli (H) og fylkesvaraordfører Lars Birger Salvesen (Krf), Akershus fylkeskommune
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar