torsdag 15. mai 2014

Ja til mobbeombud i Akershus

KrF ønsker å opprette mobbeombud i Akershus fylke. Utdanningsdirektoratet har nå lyst ut midler til prøveprosjekt med mobbeombud i flere fylker og fylkestinget i Akershus har enstemmig gått inn for det.

Tall fra elevundersøkelsen for 2010 viser at fem prosent av elevene i skolen fortsatt opplever mobbing en eller flere ganger i uken. Mange elever sliter med psykososiale problemer. Det er viktig at dette sees og fanges opp i skolen, både for den enkelte elevs skyld og for det totale læringsmiljøet. KrF vil styrke dette i arbeidet og ikke minst styrke helsesøsterressursene. Læreren må primært kunne fokusere på å være lærer.

Ombudet kan bidra i forebyggende arbeid på skolene  Mobbeombudene skal altså både være en ressurs for skolene og en instans der man kan få hjelp i konkrete fastlåste saker. Mobbeombudet skal være et felles ombud for alle barn og ungdom under opplæring og utdanning i grunnskole og på videregående nivå.

Dette var et krav fra KrF i budsjettforhandlingene med regjeringspartiene og Venstre på Stortinget som nå gir  Akershus  fylke muligheten.  Buskerud fylkeskommune har allerede ansatt et mobbeombud for egen regning, og erfaringene har så langt vært positive.Mobbeombudet benyttes som veileder og ressursperson, og gjør lærere og skoleledere i stand til å håndtere mobbeproblematikken på en bedre måte.

Fra neste skoleår kan det være flere mobbeombud rundt om i landet. Fylkeskommunene kan nå søke Utdanningsdirektoratet om penger til prøveprosjekter med mobbeombud. Fylkeskommunene må dekke halvparten av utgiftene selv.

Nå får vi muligheten til å prøve ut ordningen i flere fylker, og vi har tro på at resultatene vil bli positive.

Fylkesleder Ingunn E. Ulfsten og fylkesvaraordfører Lars Salvesen, Akershus KrF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar