onsdag 22. september 2010

Den gyldne middelvei

I dag var jeg på et spennede seminar om klima og miljø. "Den gyldne middelvei" var tittelen på et seminar om energi- og klimaspørsmål på Hvam videregående skole. Seminaret ble arrangert av Hvam videregående skole i samarbeid med Romerike Landbruksrådgiving og Agro Utvikling.

I den forbindelse ble jeg som leder for hovedutvalg for samferdsel og miljø invitert om å snakke om klima- og energiplanen som skal behandles av politikerne i høst.

Akershus fylkeskommune har tatt mål av seg til å være et klimapolitisk foregangsfylke. Det er derfor flott at skolen i samarbeid med landbruksnæringa inviterer til dette seminaret. Jeg mener at landbruket har en helt spesiell rolle i vårt fremtidlige samfunn, særlig med tanke på energi og klimautfordringene.

Akershus er et landbruks og skogbruksfylke. Vi har mulighet til å levere kortreist energi (og mat). Kortreist energi, i tillegg til kortreist mat, er et begrep jeg ønsker å løfte frem spesielt.

Landbruket er ikke bare en del av løsningen til klimautfordringene, men også en del av løsningen på mange av de tiltaksområder som Klima- og energiplan Akershus tar opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar