torsdag 16. september 2010

Mer av det som betyr noe..

Jeg har nylig fått årets IKEA katalog i posten. Den har overskriften: "Mer av det som betyr noe". Det er et godt slagord.

KrF vil legge til rette for verdiskaping, for å sikre de viktige verdiene i folks liv: Mer rom, tid og fleksibilitet for familiene, mer kvalitet og verdighet i eldreomsorgen, flere og bedre lærere i en skole som både gir kunnskap og dannelse til neste generasjon og flere praktiske miljøløsninger som gjerne får både lommeboka og kloden til å smile.

I en tid der politikken gjerne måles etter graden av økonomisk tilvekst, tar KrF til ordet for tilvekst i omsorgen. Det trenger vi for barnas skyld - for alle i behov av helsehjelp - og for alle anonymiserte eldre. Vi tar til ordet for verdier som ikke kan måles i penger, for moralsk energi i en tid som preges av materialisme og forbrukskultur.

En bærebjelke i vår kristendemokratiske ideologi, er at familien er samfunnets grunncelle. Også her skiller vi oss fra de andre partiene, særlig de lengst til venstre.

Først og fremst handler vår kamp for familiene om at vi anerkjenner familiens rolle som samfunnets viktigste fellesskap. Vi er ikke med på den institusjonaliseringen av familien som enkelte ønsker. Vi vil bygge samfunnet nedenfra, gjennom familiene. Vi vil gi dem frihet til å fungere i hverdagen. Folk syns KrF er gode på familiepolitikk og de liker løsningene våre - det viser mange valgundersøkelser.

Det handler ikke om en idyllisering av kjernefamilien - og vi underslår heller ikke at familien for noen slett ikke er en trygg havn. Men det handler om å løfte fram at trygge familier er viktig for menneskers livskvalitet. Jeg har tro på at vi skal gi familiene rom til å fungere som det fellesskapet de er ment å være. Mer av det som betyr noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar