tirsdag 28. september 2010

Global Dignety og kongelig besøk på Mailand videregående skole

I dag vil H.K.H. Kronprins Haakon besøke Mailand videregående skole. Den 28. september vil Kronprins Haakon delta på en opplæringsdag for videregående skoler i Akershus som ønsker å gjennomføre Global Dignity Day 20. oktober. Som en del av opplæringen arrangeres det en Dignity Day på Mailand videregående skole.

På samlingen vil rektorer og skolekoordinatorer og frivillige fra Akershus få personlig innføring av kronprinsen og Global Dignity.

Det er positivt at Kronprins Haakon ønsker å sette fokus på verdighet ved å gjennomføre Dignity Day ved skolen. Rektor Trine Øiseth sier at verdighet er et svært relevant tema i skolehverdagen. De ønsker å sette fokus på verdighet og ser tydelig at Dignity Day glir godt inn i skolens holdningsarbeid.

Hver dag tar vi valg som former oss selv og omgivelsene våre. I skolegården og på arbeidsplassen, i lokalsamfunnet og globalt. Med Dignity Day ønsker vi å invitere elevene til en samtale om hvordan deres valg og handlinger kan styrke deres egen og andres verdighet, sier leder for Global Dignity Day i Norge, Thomas Horne.

Dignity Day er et to-timers kurs i verdighet for elever i videregående skole og har som hensikt å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen. 20. oktober er Global Dignity Day, og i år skal det arrangeres Dignity Days på skoler over hele landet den dagen. En rekke frivillige organisasjoner har påtatt seg å rekruttere frivillige veiledere som skal lede samtalene med elevene. Over 50 land i hele verden deltar i opplegget.

12 videregående skoler i Akershus har sagt ja til å delta på Global Dignity Day. Interessen har vært stor ettersom temaet er relevant for flere fag. Elevene skal blant annet dele verdighetshistorier med hverandre. Historiefortelling og fortellerteknikk vil derfor være et viktig verktøy.

Global Dignity ble etablert i 2006 av Kronprins Haakon, Professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Alle tre er medlemmer av nettverket Young Global Leaders, som springer ut fra World Economic Forum. Global Dignity er en uavhengig, ideell og politisk nøytral organisasjon.

Visjonen til Global Dignity er å virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv. Global Dignity har tre formål: Å fremme verdighetsbasert lederskap, å stimulere til en global samtale om verdighet – og å engasjere ungdom i betydningen av verdighet.

Hovedaktiviteten til Global Dignity er å legge til rette for gjennomføringen av Dignity Days på videregående skoler den 20. oktober hvert år. Gjennomføringen er blitt global, og ble i fjor gjennomført i over 30 land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar