onsdag 15. september 2010

Klima- og miljøseminar i Akershus

Hovedutvalg for samferdsel og miljø i Akershus skal arrangere et klima- og miljøseminar som gjennomgår klimautfordringene vi står ovenfor i regionen. Jeg ønsker derfor alle velkommen til klimaseminar 25. november 2010 i fylkestingssalen.

Målet med et klimaseminar er å gjøre de folkevalgte bedre i stand til å drive regional klimapolitikk i Akershus. Miljø og klima er et av de overordnede prinsippene i regional planstrategi og et klimaseminar skal fokusere på den regionale rollen og fylkeskommunen som relevant nivå i klimaarbeidet.

Målet er at man etter gjennomført seminar skal deltakerne være godt innsatte i relevante klimautfordringer i regionen, samt avveininger og mulige konflikter mellom ulike løsninger. Dette forutsetter en diskusjon om hvilke tiltak som er mulig å gjennomføre i henhold til de forutsetninger som finnes, samt en kostnadsvurdering av alternative tiltak.

Et annet mål med seminar vil også være å kartlegge behov for mer skolering eller videre utvikling av en seminarserie. Avhenging av behov kan en eventuell utvikling av en seminarserie inkludere et eget opplegg med tilbud til folkevalgte på kommunenivå i regionen.

Utgangspunktet for programmet er fokus på Akershus fylkeskommune sine regionale utfordringer og fylkeskommunen sin rolle i den nasjonale klimapolitikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar