tirsdag 21. september 2010

Regional planstrategi

Forslag til regional planstrategi for Akershus sendes ut på høring. Utdanning, næringsutvikling, bomiljø, inkludering og klima og energi trekkes fram som viktige utfordringer for Akershus-samfunnet.

Det er en utfordring, men også gledelig at vi forventer en kraftig befolkningsvekst i hovedstadregionen. Vi må forberede oss på veksten, og skape en positiv næringsutvikling og spennende tettsteder for folk i Akershus.

Planstrategien for Akershus trekker fram utdanning og kunnskap sett i sammenheng med næringsutvikling, som et viktig tema der det er behov for videre planarbeid. Utdanningsløpet må ses i sammenheng og må kobles til innovasjon og næring, heter det i høringsforslaget til regional planstrategi. Det langsiktige målet er å styrke konkurransekraften i regionens næringsliv og sikre høyest mulig deltagelse i samfunnslivet for innbyggerne i Akershus.

Planstrategien peker på at den store innflyttingen fra inn- og utland til Akershus krever et fokus på mangfold og inkludering. Gode og attraktive byer og tettsteder med et mangfold av aktivitetstilbud og møteplasser blir viktige temaer for videre planarbeid i regionen.

Det tredje prioriterte temaet er behovet for en tydelig klima- og energipolitikk. Energiøkonomisering, avfallshåndtering og klimatiltak i kommuneplanleggingen nevnes som sentrale temaer for framtidig planlegging.

Regional planstrategi for Akershus peker på viktige utfordringer i regionen og foreslår temaer som bør følges opp i videre planarbeid. Planstrategien sendes på høring i oktober.

Planstrategi om areal og transport for Oslo og Akershus sendes på høring i januar. Planstrategien for areal og transport for Oslo og Akershus utarbeides i et samarbeid mellom Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og kommunene i Akershus, og ledes av Miljøverndepartementet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar