torsdag 26. mai 2011

Akershus fylkeskommunes medlemskap i KS

Vi har nylig behandlet en sak om “Akershus fylkeskommunes medlemskap i KS - evaluering og konsekvensutredning”, og vedtok enstemmig å beholde medlemskapet i KS.

Bakgrunn for saken er at man under behandlingen av økonomiplanen for 2010-2013 ba fylkestinget om en sak om evaluering av medlemskapet i KS, og en vurdering konsekvensene av en utmelding fra KS med effekt fra 2011. De sentrale virksomhetene og avdelingene i sentraladministrasjonen har gjort rede for hvilken samhandling de har med KS, og hvilken nytte de har av denne.

Leder i KS Halvdan Skard sier at man har gjort en grundig gjennomgang av den jobben KS gjør. I tillegg KS oppfordres til, sammen med representanter fra fylkene, å gjennomføre en evaluering av innsatsen for å styrke oppmerksomheten og kvaliteten på det fylkeskommunale interessepolitiske området.

Kartleggingen som Akershus har gjennomført synliggjør at fylket har god nytte av medlemskapet i KS. Samhandlingen med KS er omfattende, og organisasjonen beskrives som solid på arbeidsgiverområdet. Også på det interessepoliske området er nytten god, men at det er et forbedringspotensial. KS har tatt kontakt med fylket for å følge opp dette.

Vi ønsker en styrket kapasitet og kompetanse på områder som videregående opplæring og samferdsel, men også på øvrige regionalpolitiske felt. En slik innsats er selvfølgelig noe ulik for de ulike fylkene. Derfor ønsker Akershus at KS gjør evaluering sammen med de øvrige fylkesmedlemmene på dette området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar