torsdag 12. mai 2011

Regional planstrategi for Akershus

I dagens Fylkesting vedtok vi dag regional planstrategi for Akershus. Regional planstrategi skal være grunnlaget for framtidig planlegging og beskriver viktige regionale utviklingstrekk og utfordringer og vurderer langsiktige utviklingsmuligheter.

Planstrategien er viktig for den helhetlige planleggingen i Akershus over sektor- og kommunegrenser. Det forutsetter samordning og et forpliktende samarbeid mellom stat, fylke og kommuner for å utarbeide gode regionale planer. Dette er også den første regionale planstrategien som er utarbeidet i Akershus fylkeskommune etter ny plan og bygningslov.

Planstrategien for Akershus trekker fram utdanning og kunnskap sett i sammenheng med næringsutvikling som et viktig tema der det er behov for videre planarbeid. Planstrategien peker på at den store innflyttingen fra inn- og utland til Akershus krever et fokus på mangfold og inkludering.

Gode og attraktive byer og tettsteder med et mangfold av aktivitetstilbud og møteplasser blir viktige temaer for videre planarbeid i regionen. Behovet for en tydelig klima- og energipolitikk trekkes fram som et annet prioritert tema. Energiøkonomisering, avfallshåndtering og klimatiltak i kommuneplanleggingen nevnes som sentrale temaer for framtidig planlegging.

Til slutt er areal og transport et prioritert tema. Det utarbeides en egen planstrategi for areal og transport felles for Oslo og Akershus som framstilles i et eget dokument. Planstrategi for areal og transport er nå på høring med høringsfrist 1. juli.

Jeg mener at planstrategien gir et godt grunnlag for regional planlegging over kommune- og sektorgrenser.

Les mer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar