mandag 30. mai 2011

Bestillingstransport i Aurskog/Høland, Sørum og Fet

I dag markerte vi starten på bestillingstransport i Aurskog/Høland, Sørum og Fet. Bakgrunn for saken er at Akershus fylkestinget fattet vedtak om å søke om KID-midler. Fylkeskommune søkte derfor 1. februar i år samferdselsdepartementet om tilskudd fra ordningen ”Kollektivtransport i distriktene” (KID) for å starte opp en bestillingslinje fra Skotterud/Rømskog og Setskog til Sørumsand, og seks bestillingslinjer i Aurskog/Høland, Sørum og Fet.

Søknaden var skrevet av Ruter, og var et resultat av kontakt mellom kommunene øst for Glomma og Ruter. Den 18.mars mottok Akershus brev fra samferdselsdepartementet der Akershus fylkeskommune ble tildelt kr. 850.000 til prosjektene ”Oslo-rette fylkeskryssende rushtidslinje med tilknytning til NSB/Kongsvingerbanen for innbyggerne i Eidskog, Rømskog og Aurskog-Høland kommuner”, samt ”nytt tilbud med bestillingstransport (6 ruter, 2 dager i uken internt i Aurskog-Høland”. Ruter vil derfor administrere og iverksette den nye ordningen. Oppstartsdato for de nye bestillingslinjene er satt til mandag 30. mai. Ordningen vil bli evaluert på slutten av året.

Organisering
Transportene organiseres av Konsentra As. Konsentra disponerer en flåte med minibusser som er tilpasset behovene til bevegelseshemmede og rullestolbrukere. Utenom skolestart og skoleslutt finnes det ledig kapasitet, og det er disse bussene som vil bli brukt på de nye bestillingslinjene.

Bestilling av reise må bestilles hos Konsentra på tlf. 04144 senest kl. 12.00 siste hverdag før reisedagen.

Kundegrupper
Kundegruppen til bestillingslinjen fra Skotterud/Rømskog og Setskog til Sørumsand er alle som har behov for å reise i rushtidene.

Den viktigste kundegruppen de seks nye bestillingslinjene i Aurskog/Høland, Sørum og Fet er servicereiser for mennesker som er hjemme på dagtid. TT-brukere og brukere av pasienttransportordningen vil også kunne benytte de nye bestillingslinjene.

Områdene som bestillingslinjene dekker:

Skotterud/Rømskog og Setskog til Sørumsand: Denne linjen kjøres mandag –fredag, og betjener alle holdeplassene langs riksvei 21, kommuneveien om Østkroken og fylkesvei 17 til Eidslia. Linjen betjener også alle stoppestedene langs fylkesvei 171 fra Finstadbru til Aremoen. Linjen er lagt opp med mating til tog på Sørumsand stasjon. Det er også muligheter for overgang til linje 881 mot Aursmoen, Fetsund og Lillestrøm på Eidslia, og til linje 845 mot Lørenfallet, Frogner, Skedsmokorset og Lillestrøm ved Sørumsand stasjon.

Sørum sør/øst: Denne linjen kjøres tirsdag og fredag, og dekker området øst for Glomma og nord for fylkesvei 170. Linjen betjener Sørumsand sentrum og områdene Lystad, Kvevli, Hellne, Staurhaugen og Blaker. Det er mulighet for overgang til tog mot Lillestrøm og Oslo, og til linje 845 mor Lørenfallet, Frogner, Skedsmokorset og Lillestrøm ved Sørumsand stasjon.

Sørum nord/øst: Denne linjen kjøres mandag og torsdag, og dekker området øst for hovedbanen, nord for fylkesvei 171 og vest for Glomma. Linjen betjener Sørumsand sentrum og Lørenfallet, og områdene Arteid, Refsum, Enger, Bøhler og Hellesjø. Det er mulighet for overgang til tog mot Lillestrøm og Oslo, og til linje 845 mor Lørenfallet, Frogner, Skedsmokorset og Lillestrøm ved Sørumsand stasjon.

Aurskog/Høland nord: Denne linjen kjøres onsdag og fredag, og dekker området nord for fylkesvei 170 og riksvei 21 samt områdene Eikeberg og Lomsnes sør for fylkesvei 170. Linjen betjener Aursmoen sentrum og Bjørkelangen sentrum, og områdene Killingmo, Finstadbru, Eikeberg, Lomsnes, Borstad, Lokshaug, Ulviken, søndre og nordre Mangen, Mokroken, Spillhaug, Haneborg og Haugrim. Det er mulighet for overgang til linje 881 mot Fetsund og Lillestrøm på Bjørkelangen.

Aurskog/Høland øst: Denne linjen kjøres mandag og torsdag, og dekker området sør for fylkesvei 170 og riksvei 21, og øst for innsjøen Bjørkelangen og Hølandselva. Linjen betjener bjørkelangen sentrum, og områdene Klava, Øsken, Øverby, Smedsrud, Skjeggeneset, Åserud, Setskog, Tangen og Grasmoen. Det er mulighet for overgang til linje 881 mot Fetsund og Lillestrøm på Bjørkelangen

Aurskog/Høland sør: Denne linjen kjøres tirsdag og fredag, og dekker området langs og vest for fylkesvei 115 og 125 på strekningen Fosser – Løken – Hemnes – Østfold grense. Linjen betjener Hemnes sentrum og Løken sentrum, og områdene Stusrud, Skulerud, Kjersund, Skogheim, Evenby, Nes, Østreng, Nærby, Basmo, Kragtorp, Gangnes og Ovrum. Det er mulighet for overgang til linje 883 mot Bjørkelangen på Løken.

Fet: Denne linjen kjøres mandag og onsdag, og dekker området Roven og områdene langs gamle og nye Rovenveien samt Varsjøveien, Jarenveien og Falldalsveien. Linjen betjener Fetsund sentrum, og områdene Roven; Lystad, Guttersrud, Fråstad, Skårer og Bjanes. Dett er mulighet for overgang til tog mot Lillestrøm og Oslo på Fetsund stasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar