torsdag 14. juli 2011

91,5 % fikk første ønske

Resultatet av første inntaket til videregående opplæring i Akershus er nå klart. I disse dager får 20 450 elever tilbud om plass på et av de utdanningsprogrammer de har søkt. 91,5 prosent har fått plass på sitt første ønske.

Flere har fått tilbud om skoleplass i år enn på samme tid i fjor, men det er også noen flere som står uten plass. Inntaket avsluttes ikke før alle søkerne har fått et tilbud i tråd med sine rettigheter.

De søkerne som har oppgitt mobilnummeret sitt på søknaden, vil få en tekstmelding om at inntaket er klart. De må da logge seg inn med Min Id på www.vigo.no for å sjekke resultatet og svare. De søkerne som ikke har oppgitt mobilnummeret, vil få et svarkort i posten. Også disse søkerne kan svare på internett dersom de ønsker det, eller de kan sende svarkortet per post til inntakskontoret.

Det er viktig at alle søkerne svarer innen fristen 19. juli. For å kunne være med videre i prosessen, må også de søkerne som kun mottar tilbud om plass på venteliste, svare innen fristen. De som ikke svarer innen fristen, mister skoleplassen. Det er viktig at også de som takker nei til skoleplass, svarer innen fristen, slik at plassen kan frigjøres for andre. Resultatet av andre inntaksrunde vil foreligge 29. juli og svarfristen for andre inntaket er 5. august.

Selv om mange nå får tilbud om skoleplass, er det også i år en del som må vente til senere inntaksrunder før de får tilbud om en skoleplass. I år gjelder det 1 847 søkere eller 8,1 prosent av søkerne. Det er på Romerike det prosentvis står flest uten tilbud. Her er det foreløpig 9,4 prosent som bare får tilbud om plass på venteliste i denne første inntaksrunden.

Opplæringslovens § 3-1 gir rett til inntak på ett av tre søkte utdanningsprogram på Vg1-nivå.

I utdanningsprogrammene Studiespesialisering, Idrettsfag og Musikk, dans og drama har søkere til videregående trinn (Vg2 og Vg3) fortrinnsrett til plassene på den skolen der de var elev siste skoleår.

Søkerne rangeres etter poengsum, og det kjøres to inntaksrunder. Etter andre inntak fryses ventelistene, og de som ikke har fått noe tilbud har nå forrang til alle ledige plasser.

Inntil 5 prosent av plassene kan holdes av og disponeres etter andre inntaksrunde. Dette gjelder alle ordinære utdanningsprogram ved alle skoler, på Vg1-nivå (bortsett fra der utdanningsprogrammet kun finnes ved en skole i regionen). Hensikten med denne ordningen er at flest mulig skal få oppfylt retten til ett av tre utdanningsprogram, uten at reiseveien blir urimelig lang. Det er viktig å merke seg at disse plassene er forbeholdt de søkere som etter andre inntaksrunde fremdeles ikke har fått noe tilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar