tirsdag 12. juli 2011

Nye videregående skoler i Akershus

Det er behov for nye videregående skoler i Akershus. Det kommer til å bli en stor befolkningsvekst i Akershus og vi må derfor planlegge for fremtiden. I den forbindelse fremmet vi følgende vedtak i "Inntektsrammer og strategier for ØP 2012-2015":

"For å utnytte strategisk viktige næringslivs- og forskningsmiljøer i Akershus, planlegges det å knytte videregående skoler tettere opp mot de etablerte miljøene på Fornebu i Bærum, Kjeller i Skedsmo og ved UMB i Ås. Det legges fram en sak til fylkestinget i løpet av 2012 om hvordan dette kan gjøres.

For Fornebus vedkommende tas det utgangspunkt i å bygge en videregående skole med teknologi som fagområde, på den tomten fylkeskommunen allerede eier.

Ny videregående skole skal også vurderes ved Kjeller og Ås, alternativet vil være utbygging av nærliggende videregående skoler. Saken som legges fram for fylkestinget i 2012 skal legge til rette for avklaringer om faginnhold, samarbeid med nærings- og forskningsmiljøer om bl.a. lærekrefter og tidshorisont for etablering av tilbudene".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar