torsdag 21. juli 2011

Bedre kollektivtilbud på Øvre

Jeg er glad for at Lars Henrik Rytter Øberg fra AUF deler KrFs engasjement for kollektivtrafikken i EUB den 21. juli. Det er en gledelig vekst i kollektivtrafikken på Øvre, men jeg mener at vi har et større potensial.

Derfor har KrF sammen med V, H og Frp satt i gang tidenes kollektivrevolusjon som gjør at prisene på kollektivtrafikken går betraktelig ned fra 1 oktober i år. Dette er spesielt bra for dem som reiser langt for eks. til Oslo, men også for dem som reiser kort. Det vil si at dagens 88 soner erstattes med maks 3 soner for månedskort og maks 5 for enkeltbiletter og at minsteprisen er den samme som dagens Oslopris.

I tillegg setter vi prisen ned på ungdomskortet for sone 1 til 290 for ungdom (Oslopris) og samt kutter prisen for to soner og vi beholder dagens 400 kroner for tre soner og for hele Akershus. Dette stemte riktig nok Ap i mot.

Ellers så er det AUFs regjering og statstråd Kleppa for samferdselsdepartementet som bestemmer togtilbudet i dette landet, men jeg er glad for at AUF er enig med KrF om at togtilbudet mellom Dal og Eidsvoll må gjenåpnes.

Vi kommer også til å få flere togavganger fremover både to avganger til Jessheim og tre avganger til Eidsvoll. Dette gjør at vi fremover kan bruke bussen enda bedre på korte strekninger.

KrF ønsker at kollektivtrafikken skal fortsette å øke. Vi er i en region i sterk vekst og vi må ha en større statlig satsing på kollektivtrafikken. Det er derfor en klar forventning om at de politiske partiene følger opp løftene om statlige penger til kollektivtrafikk.

Helst avslutningsvis til så eier Akershus 40 prosent av Ruter og Oslo de siste 60.


av Lars Salvesen (KrF), leder hovedutvalg for samferdsel Akershus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar