fredag 4. desember 2009

Ja til rett til skyss til og fra SFO

Det viktig og riktig å innføre rett til skyss for funksjonshemmede barn til og fra skolefritids- ordningen. Etter gjeldende regler gjelder retten til skoleskyss bare mellom hjemmet og skolen.

Barn i skolefritidsordningen har ikke rett til særskilt skyss. Dette gjelder også
for funksjonshemmede barn. Det er derfor på sin plass å endre regelverket slik at
barn med funksjonshemming, midlertidig skade og sykdom, med plass i kommunens skolefritidsordning, også får rett til skyss til og fra skolefritidsordningen.

Fylkeskommunen utfører allerede i dag skyss til og fra skolefritidsordningen for 14 av 24 kommuner i fylket. Administrativt sett vil derfor ikke forslaget medføre spesielle utfordringer. I Akershus er det ca. 650 grunnskoleelever som er innvilget rett til spesialskyss av medisinske årsaker. Fylkeskommunens utgifter er ca. 119 mill. kroner til spesialskyss for skoleelever.

For Akershus fylkeskommune er det beregnet at skyss til og fra skolefritidsordningen 190 dager pr. år vil utgjøre ca. 9,3 mill. kroner pr.år, når kommunens refusjon etter persontakst er trukket fra. På grunn av mindre muligheter for samkjøring vil transport i ferier måtte påregnes å gå med drosje, som er den mest kostbare løsning.

Det forutsettes derfor at merkostnadene til forslaget om rett til skyss for funksjonshemmede til og fra skolefritidsordningen medfører for fylkeskommunen blir kompensert med økte overføringer. For Akershus fylkeskommune vil forslaget medføre en økning i utgifter til spesialtransport. Dette utgjør en betydelig økning i et budsjett som i utgangspunktet er stramt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar