torsdag 15. juli 2010

9 av 10 får nå tilbud om skoleplass

Resultatet av første inntaket til videregående opplæring i Akershus er nå klart. I disse dager får 20 255 elever tilbud om plass på et av de utdanningsprogram de har søkt. 91 prosent har fått plass på sitt første ønske om utdanningsprogram/programområde.

En god videregående skole er av gjørende for elevenes muligheter til videre utdanning og yrkesvalg. Det satses derfor mye på en god videregående skole i Akershus. Den gode skole vektlegger lærelyst og mestring, og arbeider ut fra et bredt kompetansesyn.

Totalt sett er søkertallene stabile i forhold til i fjor. Søkningen til de ulike utdanningsprogrammene på Vg1 endrer seg vanligvis lite fra år til år. Søkningen til Helse- og sosialfag fortsetter å gå litt opp. Også søkningen til de tre studieforberedene utdanningsprogrammene samlet går noe opp, selv om søkningen til det studiespesialiserende utdanningsprogrammet går noe ned. Flere har fått tilbud om skoleplass i år enn på samme tid i fjor, men det er også noen flere som står uten plass. Inntaket avsluttes ikke før alle søkerne har fått et tilbud i tråd med sine rettigheter.3 147 søker videregående opplæring

Målet er at skoletilbudet skal være slik at flest mulig får sitt første ønske oppfylt og om noen skulle være i tvil: Alle som har rett til videregående opplæring vil få en plass. På Vg1 har søkerne rett til å komme inn på ett av sine tre søkte utdanningsprogram. På Vg2 og Vg3 har søkerne rett til å komme inn på et programområde som bygger på det søkeren har gått på.

Det er viktig at alle søkerne svarer innen fristen 20. juli. For å kunne være med videre i prosessen, må også de søkerne som kun mottar tilbud om plass på venteliste, svare innen fristen. De som ikke svarer innen fristen, mister skoleplassen. Det er viktig at også de som takker nei til skoleplass, svarer innen fristen, slik at plassen kan frigjøres for andre. Resultatet av andre inntaksrunde vil foreligge 27. juli og svarfristen for andre inntaket er 4. august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar