søndag 25. juli 2010

Bedre helse for elevene

Skolehelsetjenesten ved de videregående skolene i Akershus har i de siste årene blitt styrket med 10 millioner årlig. Evalueringen i Akershus viser gode erfaringer med styrket skolehelsetjeneste. De videregående skolene i Akershus har kommet godt i gang med å styrke skolehelsetjenesten, med økte åpningstider og bedre tilgjengelighet for elevene.

Den videregående skole er viktig oppholdssted og en arbeidsplass for elevene i viktige ungdomsår hvor også elevenes helse er viktig. Skolehelsetjenesten har en viktig rolle for elevene og de ansatte i skolehelsetjenesten utfører et viktig arbeid og hjelper mange elver i skolehverdagen. Likevel øker utfordringene knyttet til ungdommers helse. Forskningen på feltet viser en økning av psykiske problemer og lidelser blant ungdom, og andelen av ungdommer som dropper ut av videregående skole har med tiden økt i omfang.

For å imøtekomme disse utfordringene ønsker KrF sammen med V, H og Frp å styrke skolehelsetjenesten i de videregående skoler gjennom et samarbeid med kommunene og bevilger derfor 10 millioner årlig. Fylkestinget har siden 2008 bevilget 10 millioner kroner hvert år til dette. Fylkeskommunen har inngått avtaler med kommunene om kjøp av skolehelsetjeneste.

Elevene uttrykker stor tilfredshet med tilbudet. De fleste skolene synes styrkingen av tilbudet har innfridd forventningene, og mener at skolehelsetilbudet er et viktig supplement til skolens generelle arbeid mot frafall.

av Åse Røisland, fylkestingsrepresentant og Lars Salvesen, gruppeleder Akershus KrF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar