tirsdag 3. august 2010

Bygg flere studentboliger

70.000 nye studenter, dvs 5200 flere enn i fjor, begynner nå på høyere utdanning, men hvor skal de bo? Bygg flere studentboliger.

På landsbasis dekker samskipnadenes studenthybler rundt 14 prosent av behovet, mens 20 prosent er målet studentorganisasjonene har satt, med delvis gjenklang i de politiske partiene. Bare seks av 25 studiesteder hadde nådd dette målet i en undersøkelse som nylig ble offentliggjort.

Studentboliger er et statlig ansvar, og mangt bør kunne gjøres for en bedre tilrettelegging i samarbeid med utdanningsstedenes vertskommuner. Tilgang på husvære med overkommelige leiepriser er jo noe av en forutsetning for å sikre alle en mulighet til å skaffe seg høyere utdannelse, uavhengig av økonomisk bakgrunn.

Nå klarer nok det private hybelmarkedet å ta unna det aller meste. Men høyere studenttall, parallelt med økende arbeidsinnvandring, driver prisene i været. Vi har behov for flere med høyere utdannelse fremover, og at tilstrømningen til høyskoler og universiteter derfor er gledelig, men utbyggingen av studentboliger langt fra holder tritt med den utviklingen man ønsker.

Aldri har så mange stått uten tak over hodet som ved starten på dette høstsemesteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar