mandag 23. august 2010

Ny gang-/sykkelveg langs Gauteidvegen i Sørum

I dag åpnet ny gang-/sykkelveg langs Gauteidvegen. Det er nå ferdigstillt en etterlengtet gang-/sykkelveg.

Prosjektet har omfattet 2 parseller, det vil si 870 meter fra Leirud til tidligere bygget gang- og sykkelveg der Gardermobanen krysser under Gauteidvegem og 580 meter videre fram til krysset Gauteidvegen/Frognervegen. De nye strekningene med gang- og sykkelveg er totalt ca. 1,5 km lang.

Samlet kostnad for prosjektet er 15,6 millioner kroner og bevilget fra fylkeskommunen. Strekningene inngår i et større sammenhengende regional gang- og sykkelvegforbindelse mellom Lillestrøm og Frogner/Sørumsand i Skedsmo og Sørum.

For å komme fram med gang-/sykkelvegen er det bygd en tørrsteinsmur på strekningen og fylkesvegen har fått ny kurvatur. Det er samtidig bygget nytt avløpsrør på 400 meter for Sørum kommune. Belysning inngår også i arbeidet på hele strekningen fra Leirud til Frognerveien 2 170 m, slik at hele strekningen framstår som mer åpen og oversiktlig.

I 2011 planlegger vi å få bygd gang- og sykkelveg på den siste gjennværende strekningen av Gauteidvegen til Branderudveien i Skedsmo. Det vil da være sammenhengende gang- og sykkelveg på hele strekningen mellom Lillestrøm og Frogner/Sørumsand

Dette vil være med å gi en tryggere for alle dem som bruker veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar