søndag 8. august 2010

EINAR HOLSTAD 60 ÅR

I dag Søndag 8. august fyller tidligere stortingsrepresentant Einar Holstad, Enebakk, 60 år. Legger ved Dagfinn Høybråthen sin omtale i anledning dagen.

Einar er blant dem som kan si har brukt ”halve livet” på politisk arbeid, og ha sine ord i behold med god margin. Det var i 1979 han ble valgt inn i Enebakk kommunestyre første gang, og med unntak av én periode var han kommunepolitiker i Enebakk helt fram til 2007.

Einar har vært både varaordfører og ordfører i kommunen, i tillegg til medlem av en flora av komiteer og utvalg som kun svært erfarne kommunepolitikere får oppleve. At bygningsrådet er en av disse komiteene, sier nesten seg selv, med tanke på hans bakgrunn som bygningsingeniør. Som ordfører på 1990-tallet frontet han blant annet kampen for en bedre kommuneøkonomi, og sto i spissen for det som ble kalt ”fattigkommunene”.

Under så vel Sentrumsregjeringen som Samarbeidsregjeringen under Kjell Magne Bondeviks ledelse møtte Einar fast på Stortinget som vararepresentant for Valgerd Svarstad Haugland. Han var medlem av så vel forsvarskomiteen som justiskomiteen, og møtte også i den utvidede utenrikskomiteen. Som justispolitiker kjempet han drabelig for opprettholdelse av lensmannsdistriktene og anskaffelse av helikopter til politiet, noe som ga ham tilnavnet ”rotorpolitisk talsmann”.

Einar har også brukt mye tid på organisasjonsarbeid til beste for KrF, ikke minst i lokallaget, der han har vært leder i svært mange år. I fylkespartiet har han vært både styremedlem, nestleder og fylkesleder i de fire siste årene. Å ramse opp alle de komiteer og utvalg i KrF han har deltatt i eller ledet vil bli altfor omfattende. Etter fylkestingsvalget i 2007 var han forhandlingsleder for KrF, og fikk i stand en god samarbeidsavtale mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti. Selv ble han medlem av fylkeslandbruksnemnda, og var der til fylkeslandbruksnemndene ble nedlagt ved årsskiftet. Han er også leder for Akershus KrFs nominasjonskomité til fylkestingsvalget til neste år.

Etter stortingsvalget i 2005 gikk Einar tilbake til sitt ”egentlige” fag, og arbeider i dag som prosjektleder i et rådgivningsfirma innen bygg og anlegg. I tillegg har han sitt eget byggeprosjekt med ny hytte i Valdres, der fembarnsfaren har en ambisjon om å få plass til en stadig voksende skare barnebarn.

Både som politiker og person er Einar Holstad alltid klar og tydelig. Han tar gjerne en fight for de sakene han tror på. Jeg er glad for at Einar er en mann og en ressurs vi fremdeles kan regne med og ha glede av i KrF. Vi takker han for innsatsen i KrF så langt, og jeg gratulerer ham hjerteligst med merkedagen, og ser fram til fortsatt godt samarbeid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar