lørdag 7. august 2010

Turisme i Akershus

Det har vært en spennende debatt og reportasjer om turisme i Akershus, både i mai og nå i sommer i RB. Akershus KrF har lenge vært opptatt av turisme i Akershus og etterspurt blant annet i interpellasjon en politisk plan for turisme. Dette jobber fylkeskommunen nå med og den kommer til behandling til høsten.

I den anledning sier Aps Sverre Myrli nylig i leserbrev til RB at han ikke er imponert over den jobben som Akershus KrF har gjort for nettopp å sette tursime på dagsorden. Til det er det er vel bare å si at Myrli sjelden er imponert over andre enn seg selv,

Det er faktisk en stor forskjell i reiselivstøtte fra Regjeringen sin side. En undersøkelse utført av Horwath Consulting viser at Nordland får over seks ganger så mye i offentlig støtte til reiselivsbransjen som det Akershus får. Akershus faller mellom to stoler, for det prioriteres ofte penger til Oslo og til Regions-Norge. Vi får lite midler fra regjeringen til å bruke på reiseliv

Undersøkelse på oppdrag fra Innovasjon Norge, om Norsk hotellnæring tyder på at Akershus og Vestfold er de to fylkene som i 2007 mottok minst pengebevilgninger fra det offentlige. Akershus mottok 14,8 millioner kroner, mens Nordland ligger på topp og fikk bevilget noe over 90 millioner kroner. Vi får mindre penger enn andre fylker. Det er en utfordring som vi må møte. Derfor må vi bruke de pengene vi får på en smart måte og det må brukes på en måte som også næringen ser fordeler av.

Vil avslutningsvis løfte fram RBs journalist Kaja Schau Knatten som i sommer sa følgende:
“En kan i alle fall ikke anklage Romerike for å være et kjedelig sted. På neste side får du en oversikt over museene Romerike har å by på. Ta turen selv, vær turist i eget rike, og la jungeltelegrafen gå. For meg blir kjærligheten til Romerike faktisk aldri større enn når jeg kjører rundt på jobb, og ser blå himmel med sommerskyer over solfylte, vakre åkre. Da slår hjertet et ekstra slag for flatbygdene."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar