onsdag 18. august 2010

Kontroll av skolevei

I dag var jeg med på politikontroll av skolevei i Follo sammen med Knut Arild Hareide. Politiet gjør en viktig jobb ved å være synlig i trafikken. Det gir oppmerksomhet om trafikkadferd, men også det at man tar dem som kjører ulovlig.

I dag var det skolestart, og tusenvis av unge skoleelever ser frem til å starte skoleåret. Gjennom aksjonen ”Aktive skolebarn” retter politidistriktene, UP, Trygg Trafikk og Statens vegvesen søkelyset på fordelene ved å gå til skolen.
For høy hastighet kombinert med uoppmerksomhet på veier der skolebarn ferdes, er en farlig kombinasjon som kan føre til ulykker. Politiets oppgave er også å forebygge gjennom å være synlige og å gi råd.

Både barn og foreldre kan føle at skoleveien er trafikkfarlig. Av den grunn velger derfor mange å kjøre sine barn til skolen. Problemet er at dette fører til ennå mer trafikk, og dermed enda større fare for flere ulykker.

Sammen med politidistriktene vil Utrykningspolitiet gjøre sitt til for at trafikksikkerheten rundt alle landets skolebarn blir bedre. UP vil være tilstede langs en rekke av landets skoleveier med uniformert politi ved skolestart og –slutt. De vil gjennom forebygging og kontroller, rette oppmerksomheten mot våre yngste trafikkanter.

1 kommentar: