fredag 17. juni 2011

Bedrer trafikksikkerheten og framkommeligheten

I dag åpnet vi gang- og sykkelveg fv. 478 Støverud – Munkerud på Haga i Nes kommune. Formålet med prosjektet har vært å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten for myke trafikanter langs fylkesvegen.

Tilbudet til gående og syklende var tidligere svært mangelfullt på strekningen. Strekningen er spesielt viktig for gående og syklende til Framtun barneskole og Haga idrettsanlegg, som også benyttes under skolens gymnastikktimer.Strekningen har her en gjennomsnittlig årsdøgntrafikk (ÅDT) på ca. 1 600. Siden Haugenundergangen på fv 175 Nedre Hagaveg har høydebegrensninger fungerer også fv. 478 Øvre Hagaveg som tungtrafikktrasé.

Prosjektet har omfattet ny gang- og sykkelveg med lengde 1000 meter, samt ny vannledning på 850 meter. Statens vegvesen har vært byggherre på vegne av Akershus fylkeskommune.
Bredden på gang- og sykkelveg er 3,25 m, hvorav 3 m med asfaltdekke. Mellom gang- og sykkelvegen og fv.478 er det etablert fysisk skille med bredde 1,5 m, dette er redusert til 1,0 meter (forbi en bolig.). Ny belysning for gang- og sykkelveg er også satt opp.

Fra Støverud til Nybergvegen ligger gang- og sykkelvegen på nordsiden av fylkesvegen. Der skifter den side og går på sørsiden fram til Munkerud.Hele strekningen har fått nytt veglys. Det er anlagt to nye T- kryss, ett ved Nybergvegen og ett ved Nybergstubben. I tillegg er det anlagt tre stoppesteder (i kjørebanen) for buss.

Entreprenør har vært Rønningen Maskin ASKontrakt ble inngått 1. juni 2010 med 1. juni 2011 som frist for ferdistillelse. Kostnadsanslaget (byggeplan) fra 2010 var på 14,2 mill. kroner. Sluttoppgjøret er ennå ikke foretatt, men prognosene tilsier at sluttkostnadene blir på ca. 11 millioner kroner.

Prosjektet er finansiert av Akershus fylkeskommune med bevilgning på 11 millioner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar