fredag 10. juni 2011

Ja til LIV Levende!

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) planlegger LIV levende, som er et populærvitenskapelig opplevelsessenter for miljø- og biovitenskap med spektakulære attraksjoner på campus i Ås. Dette er et svært spennende prosjekt, og Akershus fylkeskommune går inn med 2 mill kroner slik at prosjektet kan komme i gang.

Fylkeskommunen har tidligere bidratt med 200 000 kroner til forprosjektet. Det er veldig bra at det eneste universitet i Akershus har ambisjoner når det gjelder formidling av kunnskap innen sine fagfelt til et bredere publikum.

UMB våger å tenke stort, og vil bygge et populærvitenskapelig senter med spektakulære attraksjoner. Attraksjonen Dendromen blir en av de hovedattraksjonene i LIV Levende. Femten meter over bakken – i en konstruksjon av limtre, kan publikum for første gang i Norge vandre tretopplangs og oppleve trærne ovenfra. Dendromen byr på turstier i trekronenivå, hvor publikum kan oppleve dyre og innsektsliv på en helt ny måte

UMB holder et faglig høyt nivå, og har en sterk økning i antall studenter. Prosjektet har en viktig målsetning om å øke rekrutteringen til realfagstudier og landbruksfagene generelt og til UMB spesielt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar