torsdag 16. juni 2011

Gode resultater for Akershus

I disse dager har vi behandlet styringssignaler for budsjett for 2012, der forsetter vi den offensive kollektivsatsingen, vi skal trygge alle viktige skoleveier innen 2015 og samt videreutvikle den gode Akershusskolen. Vi skal blant annet bli best i landet på ungt entreprenørskap .

Det er med andre ord mange viktige saker å kjempe for til høsten. Videre er et samferdselstilbud som møter befolkningsveksten og et godt tilpasset skoletilbud viktige saker for neste valgperiode.

I politikken er det ofte at man bare ser fremover, men like viktig kan det være å se om hvordan det gikk med vedtakene. Årsrapporten viser at vi har lykkes på mange viktig områder.
Det er gode resultater i opplæringssektoren. Andelen som fullfører og består videregående opplæring har vært stabil i flere år og andelen som har avbrutt videregående opplæring er redusert fra 3,8 til 3,2 prosent. Akershus fylkeskommune brukte ca. 2,8 milliarder kroner til videregående opplæring i 2009.

Vi har økt kollektivandel. På samferdselssiden har vi jobbet systematisk med satsing på kollektivtrafikken. Kollektivtrafikken har hatt en vekst på 5,8 prosent i 2010. Denne veksten forsetter i også i 2011. Veksten i biltrafikken var bare på 1,5 prosent. Kollektivtrafikkens markedsandel av den motoriserte trafikken økte derfor fra 17 til 18 prosent. Utbygging av Kolsåsbanen er det største investeringstiltaket i Akershus og vi åpnet stasjon til Jar i desember. Akershus fylkeskommune brukte ca. 534 millioner kroner til kollektivtrafikk i 2010. Kollektivtrafikken i Oslo og Akershus fikk i tillegg tilført totalt 540 millioner kroner i 2010 fra Oslopakke 3 til drift.

I 2010 ble fylkeskommunen også den største veieier i fylket, med ansvar for 1 809 km fylkesvei. Det ble reasfaltert 170 km fylkesveier og ferdigstilt 36 km nye gang- og sykkelveier i Akershus. Akershus fylkeskommune brukte 283,4 millioner kroner på drift og vedlikehold av fylkesveier, og 252 millioner kroner i investeringer.

Stor satsing på kultur. I 2010 har vi igjen økt kulturbudsjettet og har levert gode kulturtilbud for elever i grunnskole og videregående skole. Akershus har et stort volum i Den kulturelle skolesekken, med kulturtilbud til grunnskole og videregående skoler. Oppslutningen fra kommunene er fortsatt stor, og i 2010 økte bestillingene til Den kulturelle skolesekken med 7,5 prosent fra året før.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar