tirsdag 21. juni 2011

Ja til UMB og LIV levende!

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) planlegger LIV levende, som er et populærvitenskapelig opplevelsessenter for miljø- og biovitenskap på campus i Ås. Dette er et svært spennende prosjekt, og Akershus fylkeskommune støtter tiltaket med 2 millioner kroner slik at prosjektet kan komme i gang.

UMB våger å tenke stort, og vil bygge et populærvitenskapelig senter med spektakulære attraksjoner. Attraksjonen Dendromen blir en av de hovedattraksjonene i LIV Levende. Femten meter over bakken – i en konstruksjon av limtre, kan publikum for første gang i Norge vandre tretopplangs og oppleve trærne ovenfra. Dendromen byr på turstier i trekronenivå, hvor publikum kan oppleve dyre og innsektsliv på en helt ny måte

UMB holder et faglig høyt nivå, og har en sterk økning i antall studenter. Prosjektet har en viktig målsetning om å øke rekrutteringen til realfagstudier og landbruksfagene generelt og til UMB spesielt. Fylkeskommunen har derfor også tidligere bidratt med 200 000 kroner til forprosjektet. Det er veldig bra at det eneste universitet i Akershus har ambisjoner når det gjelder formidling av kunnskap innen sine fagfelt til et bredere publikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar