fredag 24. juni 2011

Ladepunkter for elbiler på videregående skoler

Akershus fylkeskommune skal etablere 150 ladepunkter for elbil i fylket ved alle våre videregående skole i løpet av de neste to årene.

Vi ønsker å gjøre det vi kan for å sette klima på dagsordenen og finne smarte løsninger. Det offentlige må gå foran og legge til rette.
Som eier av videregående skoler i Akershus ønsker Akershus fylkeskommune å ta et samlet grep for utbygging av infrastruktur for el-motorvogner.

Utbygging av ladepunkter for elbiler er et fremtidsrettet tiltak som legger til rette for bruk av elbiler i dag, men forbereder også for plugg-inn-hybrider som ventes slå igjennom de neste par år. Gjennom utbyggingen håper vi å kunne bidra til hurtigere utskifting av bilparken i miljøvennlig retning ved å muliggjøre bruk av elbil og ladning i løpet av dagen for ansatte på våre skoler.

150 ladestasjoner er kanskje en liten innsats i den globale sammenhengen. Men alle små tiltak er viktige. Sammen med andre fylker på Østlandet vil vi legge til rette for en regional løsning som vil gjøre det lettere å reise med elbil over lengre avstander.

Tiltaket vil i startfasen ha en mindre klimaeffekt, men økende etter hvert som flere elbiler og plug-in hybrider kommer i bruk. Det vurderes uansett å ha stor betydning som et kommunikasjonsverktøy overfor Akershussamfunnet, og bidra til hurtigere utskifting av bilparken i miljøvennlig retning. Utbygging av ladepunkter ved skolene har også fått støtte fra Samferdselsdepartementets Transnovaprosjekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar