tirsdag 14. juni 2011

Viktige utfordringer framover

Akershus fylke får sterk befolkningsvekst fremover, men arealet er begrenset. Vi må både ta hensyn til jordvern, vern av strandsonen og marka og samt må vi ved å skape trivelige bosteder med gpde urbane kvaliteter ved trafikknutepunkter .

Trafikkøkningen som kommer må i sin helhet møtes med et bedre kollektivtilbud. I kommende periode må vi ha på plass en statlig finansiering av nye baner til Fornebu og Akershus Universitetssykehus (AHUS), og jernbaneutbyggingen er avhengig av at staten tar sin del. Bompengene fra Oslopakke 3 vil vi prioritere til gode miljøtiltak.

Satsing på ny fornybar energi skal bidra til å gjøre oss til et klimanøytralt fylke. I skolen vil vi spesielt gi lærerne et kompetanseløft, og frigjøre dem til å bruke tiden på elevene, mindre på rapportering.

Her er en oppsummering av de viktigste hendelsene i 2010.
- Handlingsprogrammet for Oslopakke 3 og fylkesveier
Fylkestinget vedtar handlingsprogrammet for fylkesveier 2010-2013. Det skal i perioden brukes 1,3 milliarder kr til investeringer i fylkesveier. I handlingsprogrammet for Oslopakke 3 vedtar fylkestinget at det tas opp lån på om lag 500 millioner kr, blant annet til Kolsåsbanen og andre større prosjekter. Samlet ramme er 19,3 milliarder kr i perioden. Over halvparten av midlene skal gå til kollektivsatsing.

- Nye biogassbusser i Akershus
1. juli setter Ruter inn 14 nye biogassbusser i rutetrafikk. Biogassbusser har betydelig mindre utslipp i nærmiljøet i forhold til de mest miljøvennlige dieseldrevne kjøretøyer.

- Jar stasjon åpnes
Jar stasjon på Kolsåsbanen åpnes i desember, som den første stasjonen på banen i Bærum og Akershus.

- Ny takst- og sonestruktur for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus
I desember presenteres en avtale mellom Ruter og NSB som legger grunnen for en betydelig forenkling av takst og sonestrukturen i Oslo og Akershus.

- Nye veiledningssentre i Akershus
1. oktober starter nye veiledningessentre opp i Asker og Bærum og i Follo. Senteret på Romerike starter opp 1. januar 2011. Veiledningskontorene skal bidra til at andelen elever og lærlinger som fullfører og består videregående opplæring øker, og at flere elever, lærlinger og lærekandidater får en høyere kompetanseoppnåelse.

- Nybygg på Bjørkelangen vgs.
Nybygget på Bjørkelangen vgs. åpnet i desember. Nybygget består av nye arbeidsplasser for lærerne, auditorium og vrimleplass for elevene, samt elevrådskontor.

-Flere gjennomfører videregående opplæring
Andelen som har avbrutt videregående opplæring går ned i 2010, fra 3,8 til 3,2 %. Andelen som fullfører og består har vært stabil i flere år. For skoleåret 2009-2010 er andelen 79,3 prosent.

- 55,6 millioner til idrett og friluftsliv
Akershus får 55,6 mill. kr til anlegg for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet. Pengene kommer fra overskuddet til Norsk Tipping. Fylkeskommunen bevilger rekordmye til kultur.

Les mer her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar