fredag 10. juni 2011

Tertitten er reddet!

På Sørumsand kan du reise med Jernbanevogner som er over 100 år gamle trukket av damplokomotiver. Fylkeskommunen vedtok en ekstrabevilgning for å sikre videre drift av banen.

Akershus fylkeskommune vedtok en ekstrabevilgning til Akershusmuseet under fylkesutvalgsmøtet torsdag denne uken på 1 million. Midlene vil sikre videre drift av "Tertitten# Urskog-Høland-banen. De økonomiske rammebetingelsene for Akershusmuseet skal vurderes i sin helhet i forbindelse med budsjett og økonomiplan for 2012 som vedtas i desember i år.

Flertallet i fylkestinget (H, FrP, V og KrF) er opptatt av å styrke Akershusmuseet som et museumsfaglig kompetansesenter i fylket, og at vi ønsker at Tertitten skal drives til beste for innbyggere og tilreisende også i årene som kommer.

Det er viktig å ta vare på historien når vi skal forme morgendagens samfunn. Jernbaneopplevelser som Tertitten er viktig i seg selv, men er også med på å knytte fortid til framtid og skaper tilhørighet til lokalsamfunnet. Jernbanen "Tertitten" var i drift fra 1896 til 1960, og 4 km av den opprinnelige strekningen er nå bevart som et levende museum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar