onsdag 21. september 2011

Bedre kollektivtransport

Første helgen i oktober innfører vi nå en ny prisstruktur i Akershus og Oslo. Vi går da fra 77 til 8 soner. Dette vil gjøre det billigere for mange, og mer oversiktlig for alle. Spesielt for dem som bruker månedskort vil dette slå heldig ut.

Eidsvoll Blads leder den 20. september synes at det er ubehagelig at jeg røper at vi kunne fått til mer hvis Regjeringen også hadde bidratt med midler og at forhandlingene om denne kollektivrevolusjonen ikke har vært enkel. Det var faktisk mange ganger underveis at jeg var bekymret på om vi ville få det til. Dette handler ikke om "heroisme" som man beskylder undertegnende for, men en nøktern beskrivelse av de faktiske forhold.

Arbeidet startet vi med for 4 år siden hvor H, V, KrF og Frp ba Ruter om å utrede dette. Siden da har vi sammen med Ruter jobbet i tospann for å få det til. Dette finansieres ved at Akershus fylkeskommune bruker 100 millioner og Oslo 40 millioner. Staten bruker ingen ting.

Dagens system var for altfor komplisert i forhold til nytten for kollektivreisende og derfor er det gledelig å kunne nå innføre et mye bedre tilbud. Det skal være lett å få oversikt over kollektivtilbudet, derfor innfører vi nå både færre soner og billetter. Dette vil gjøre tilbudet enklere og billigere for mange reisende.

Avslutningsvis kan jeg berolige Eidsvold Blad om at vi også skal følge opp saken om skoleskyssen i Nord-Feiring og at det er allerede er bedt om å få en politisk redgjøring. Det er likevel viktig å slå fast at man skal respektere de bussjåførene som synes det er trafikkfarlig å rygge ut bussen ut i trafikken på Fv 33. Det er derfor naturlig å se på hvordan dette kan trygges på en bedre måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar