søndag 4. september 2011

Ja til vedlikehold

Det er ikke nok å bygge nytt – vi må også ta vare på det vegnettet vi har slik at vegene holder den standarden man forventer. I år skal 215 km vei få ny asfalt på Romerike.

Samtidig overtar Peab ansvar for drift av til sammen ca. 629 km veg i kommunene Skedsmo, Lørenskog, Rælingen, Fet, Sørum, Nes, Ullensaker og Eidsvoll. Kontrakten er på 262 mill. kroner og gjelder fra i fem år fra 1. september 2011. Dette dreier seg i hovedsak om driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på vegnettet, både for fylkes- og riksveger.

Akershus fylke satser på samferdsel og skal asfaltere 215 kilometer vei på Romerike. Dette er en fordobling fra rekorden i fjor. Vi skal fortsette med et høyt aktivitetsnivå for nettopp å ta vare på fellesskapets verdier og redusere etterslepet på vegdekkene. Asfaltering er langt mer enn kosmetikk. Ny asfalt jevner ut hull og ujevnheter og binder grusunderlaget. Det gjør at vegkapitalen tas vare på og at trafikksikkerheten forbedres.

Akershus fylkeskommune satser vi på samferdsel, både veg og kollektiv til det beste for våre innbyggere. Det er svært gledelig er det at vi har 12 prosent økning i kollektivtrafikken fra i fjor. Det er svært nødvendig å føre en god og aktiv samferdselspolitikk fordi vi har mye trafikk på veger og fordi vi kommer blir enda flere innbyggere i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar