onsdag 17. oktober 2012

Aktiv rekrutteringsstrategi

De ansatte er Akershus fylkeskommunes viktigste ressurs. Den enkeltes kompetanse, innsats og samhandling med andre er en forutsetning for at fylkeskommunen skal kunne ivareta sitt ansvar og utføre sine oppgaver best mulig.

I forbindelse med overordnet arbeidsgiverpolitikk for fylkeskommunen vedtok fylkestinget å utvikle en egen rekrutteringsstrategi. Det er nå utarbeidet et forslag til en overordnet strategi som skal være retningsgivende for det videre rekrutteringsarbeidet i fylkeskommunen.

Å rekruttere kompetente arbeidstakere til de 46 ulike virksomhetene i fylkeskommunen er en viktig utfordring. I offentlig sektor er det flere eldre og færre yngre ansatte enn i privat sektor, noe som vil innebære rekrutteringsutfordringer når en stor andel går av med pensjon. Innenfor enkelte sektorer er disse utfordringene spesielt store, mens andre yrkesgrupper blir det et overskudd av. Analyser viser at det blir mangel på arbeidskraft totalt sett . Stor tilflytting til hovedstadsregionen kan imidlertid virke positivt inn på tilgangen på arbeidskraft for fylkeskommunen.

Formålet med rekrutteringsstrategien er å bidra til å gjøre Akershus fylkeskommune i stand til å opprettholde og videreutvikle en mangfoldig arbeidsstyrke med den kompetanse og de kvalifikasjoner som skal til for å levere god kvalitet på tjenestene, og til å nå de overordnede målene vi har satt oss.At fylkeskommunen til enhver tid skal ha tilgang på nødvendig kompetanse, forutsetter mer enn rekruttering av nye arbeidstakere. Kompetanseutvikling, lønnspolitikk og et inkluderende arbeidsliv er andre arbeidspolitiske insentiver som også har stor betydning.

Med utgangspunkt i overordnet målsetning og avgrensninger mot øvrige arbeidspolitiske strategier som tar for seg kompetanseutvikling, lederutvikling og livsfasepolitikk, samt lokal lønnspolitikk for Akershus fylkeskommune, beskriver strategien følgende fem innsatsområder som skal bidra til at overordnet mål nås:
1.            Vi skal gjennomføre profesjonelle rekrutteringsprosesser på alle nivåer 
2.            Vi skal profilere oss som en attraktiv arbeidsgiver
3.            Vi skal definere målgrupper for rekrutteringsarbeidet
4.            Vi skal ha særlig fokus på tiltak for nytilsatte
5.            Samarbeidet med universitets- og høyskolesektoren skal styrkes

Målet er å rekruttere og beholde ansatte som leverer gode tjenester for innbyggerne våre. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar