mandag 8. oktober 2012

Endelig gjenåpning av Gjønnes

I dag hadde jeg gleden av å være med på gjenåpningen av Gjønnes stasjon for første gang siden 2006. Fra og med idag vil Gjønnes være endestasjon på Kolsåsbanen.

Den gamle T-banen til Bekkestua og Kolsås hadde et skrikende behov for oppgradering.  Begrenset kapasitet og svak punktlighet hadde store ringvirkninger for hele T-banenettet, men nå har blitt en tradisjon å møtes en gang i året for å åpne en ny stasjon på Kolsåsbanen. Siden man åpnet Bekkestua i fjor er det bygget 800 meter nærmere det endelige målet på Kolsås.

Kostnaden ved denne nye parsellen er ca. 120 millioner kroner og dette er dekket inn gjennom den opprinnelige kostnadsrammen for Jar – Bekkestua. Kolsåsbanen er av de høyt prioriterte prosjektene innenfor Oslopakke 3 og Akershus fylkeskommune har lagt vekt på tilføre prosjektet de økonomiske midlene det til en hver tid har vært behov for. Fylkeskommunen har også prioriterer etablering av innfartsparkeringsplasser langs banen og på Gjønnes har man fått etablert 200 plasser.

Med den gode tilpasning til hovedvegsystemet og med muligheten til å reise videre med T-banen med «Oslotakst», gjør at man har god grunn til å være optimistisk med hensyn til det fremtidige belegget på disse plassene. Det er nok ikke lenge til vi må sette oss ned sammen med Bærum kommune for å planlegge en utvidelse av parkeringskapasiteten – f.eks. gjennom å etablere parkering i 2 etasjer.

Vi ser også fram til at utbyggingen av boliger på Gjønnes gård kan starte. Det er ingen hemmelighet at mange hadde sett at området ble utbygd med en høyere utnyttelsesgrad, men utbygging nær stasjonene er uansett viktig og vi ønsker de fremtidige beboerne velkommen som trafikanter på T-banen.Utvikling av de stasjonsnære områdene vil i tiden fremover bli helt vesentlig hvis vi skal løse de problemene som den store forventende befolkningsøkningen stiller oss overfor.

Ros til alle dem som har vært med å planlegge å bygge dette flotte anlegget og ikke minst takk til Bærum kommune for et utmerket plansamarbeid om hele Kolsåsbaneprosjektet.

Jeg gleder meg allerede til neste etappe på Kolsåsbanen som er stasjonene Haslum og Avløs.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar