søndag 7. oktober 2012

Bli med i Akershus

Årets tv-aksjon går til Amnesty Internationals arbeid for menneskerettigheter. Søndag 21. oktober står man sammen opp mot urett. Ved å gå to timers søndagstur kan man være med på verdens største dugnad og bidra til å gjøre en forskjell.

Amnesty sitt tema om rettferdighet og menneskerettigheter er grunnleggende viktig. Nylig eksempel er fra hele verden viser det. Pengene som samles inn skal gå til Amnestys arbeid med å styrke de grunnleggende rettighetene til millioner av mennesker over hele verden. Under parolen «stå opp mot urett» skal det samles inn penger blant annet til å etterforske overgrep, undervise i menneskerettigheter, fremme rettighetene til kvinner og minoriteter og å jobbe for å få løslatt ulovlig fengslede i en rekke land.

TV-aksjonen har også en annen verdi ved at man knytter flere sammen, man gjør noe sammen og man bygger nettverk. Vi ser også at lokalt eierskap gir større engasjement. Aksjonen er verdens største gruppearbeid.

Målsettingen er at alle husstander i Akershus skal få besøk av en bøssebærer. For å nå dette målet må vi ha full bøssebærerdekning. Det vil si 6200 bøssebærere. Den store suksessfaktoren til TV-aksjonen er full bøssebærerdekning. Det klarte vi i fjor. Det syntes på resultatet. Alle kommunene økte sitt bøssebeløp.  Samtidig så har de fortsatt en vei å gå, sammen med Eidsvoll som sammenlignet med de andre kommunene i fylket ligger nederst på lista.Akershus har også et annet stort potensial til å gjøre det bedre når det kommer til totalbeløpet. Her kan næringslivet spille en viktig rolle, sammen med andre innsamlingskanaler utenom bøssene.

Flere har meldt seg, men fremdeles mangler vi om lag en tredjedel. Jeg vil derfor oppfordre alle til å registrere seg på www.blimed.no eller ringe 02025. Mer informasjon finner dere også hos  http://www.amnesty.no og bli gjerne med i "TV-aksjonen Akershus" facebook gruppe også.

Målet er at vi alle skal sitte igjen med at vi gjør noe stort sammen. Jeg håper på stort lokalt engasjement og full bøssebærerdekning i Akershus søndag den 21. oktober.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar