torsdag 10. februar 2011

41,5 millioner kroner til næring og nyskaping i Akershus.

I dagens fylkesutvalg satser man på nyetableringer. Totalt skal det brukes 41,5 millioner kroner til næring og nyskaping i Akershus. Det settes blant annet av over 5 millioner kroner til etablererstipend og 2,8 millioner kroner til etablererveiledning i Akershus.

Fylkesutvalget godkjente handlingsprogrammet for næring og nyskaping i Akershus og regionalt innovasjonsprogram for Oslo og Akershus 2011. De to programmene inneholder i alt 29 samarbeidsprosjekter med en samlet ramme på 41,5 millioner kroner.

Etablererstipendordningen skal bidra etablering av bedrifter. Nyskapingsprosjekter innen ny teknologi, design med et internasjonalt vekstpotensial blir vektlagt. Også etableringer innen små og verneverdige fag skal omfattes av stipendordningen.

Fylkeskommunene har en viktig rolle for å fremme næringsutvikling. En av disse rollene er å drive aktivt næringsutviklingsarbeid ovenfor entreprenører og bedrifter. Fylkeskommunens arbeid innen næring og nyskaping er basert på samarbeid innen offentlig og privat sektor. Regionale og lokale næringslivsorganisasjoner, statlige virkemiddelaktører, kommuner og delregioner og forskningsparker er med på samarbeidet.

Les mer her:
Pressemelding
Sakspapir

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar