tirsdag 8. februar 2011

Akershuspolitikk for fremtiden

I helgen vedtok vi partiprogram for Akershus KrF for de neste 4 årene. Det har vært stort engasjement rundt programarbeidet. Akershuspolitikk handler om hvilke rammer og muligheter vi skal sette for utviklingen i fylket vårt.

Det handler også om hvordan vi vil at Akershus skal utvikle seg videre, og om hvilke tiltak vi skal prioritere for å skape forbedringer som merkes for våre innbyggere. De viktigste sakene for Akershus KrF må være en god skole, tryggere og bedre samferdsel og miljøvennlig kollektivtrafikk og ikke minst en god miljøpolitikk.

Vi lever i landets hurtigst voksende region. Det er forventet at folketallet i Oslo og Akershus samlet vil kunne øke med hele 30 prosent i løpet av de neste 20 årene. Det betyr et økende press på både arealer, samferdsel og annen samfunnsinfrastruktur. Jeg mener at vekstfylket Akershus fortjener en bedre behandling enn dagens stemoderlige behandling fra statens side. Jeg vil derfor fremheve behovet for mer statlige midler til samferdsel og kollektiv

”Befolkningsvekst og utviklingsplaner i storbyområdene de neste tiårene vil føre til at kapasiteten på vegnettet kommer til å stå overfor enorme utfordringer. Det er ikke hensiktsmessig å bygge ut vegsystemet for å ivareta det økte behovet som befolkningsveksten gir her uten at det får alvorlige miljøkonsekvenser. Legger vi til rette for både kollektivtrafikk og biltrafikk i storbyområdene, vinner bilen. Staten bør derfor øke ressursene til kollektivtrafikken vesentlig”.

De siste ordene er som tatt ut fra vårt eget program, men de er faktisk fra transportetatenes innspill til neste Nasjonal transportplan. Det er faktisk første gang at NTP snakker om kollektivtrafikk og vi kan allerede innkassere vår første seier i dette programmet.

Befolkningsveksten gir oss gode muligheter til å forme Akershus utvikling til vårt felles beste. Det betyr det blant annet: Økt satsing på helhetlig by- og stedsutvikling basert på åpne planprosesser og et bredt folkelig engasjement. Vi må skape flere levende steder med urbane kvaliteter, gode møteplasser for barn og voksne og et større mangfold lokalt

Vi må satse mer på boligutvikling gjennom fortetning og gjenbruk av eksisterende utbygde arealer rundt trafikknutepunkter, og stimulere til økt bruk av miljøvennlig oppvarming. Jeg vil trekke fram vårehøye ambisjoner innen energi og miljø som svært positivt.

Det å knytte byer og tettsteder i Akershus nærmere sammen gjennom fremtidstrettede og miljøvennlige kollektivløsninger – i tillegg til å fortsette arbeidet med å forbedre samferdselstilbudet til og fra Oslo er veien videre for å møte veksten med miljøvennlige løsninger.

Den gode skole er viktig for KrF. I programmet har vi er stort fokus på å redusere frafallet i den videregående skolen. Vi har i den forbindelse vært banebrytende gjennom flere gode vedtak.

Akershus er også et av landets mest ressurssterke og framtidsrettede fylker. Vi har forutsetninger for å ligge i forkant innen kunnskap, forskning, nyskaping og næringsutvikling. Vi må utnytte disse skapende drivkreftene på en bedre måte enn det vi har gjort før. Vi må legge grunnlaget for et økt mangfold av gode og stimulerende arbeidsplasser for å videreutvikle Akershus i møte med framtiden.

Akershus skal framstå som et mulighetenes fylke; en region preget av høy livskvalitet for barn, og eldre, en balansert og miljøvennlig utvikling og ikke minst er engasjement om et raust Akershus som tar vare på sine verdier i møte med fremtiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar