mandag 14. februar 2011

Millioner til å trygge skoleveier

Akershus fylkeskommune har bevilget 15,5 millioner kroner til å skape tryggere skoleveier. Det ble klart da trafikksikkerhetsutvalget i Akershus behandlet 15,5 millioner kroner til trafikksikkerhetstiltak langs veiene i Akershus. Dette er større og mindre tiltak som skal gjøre skoleveien tryggere for de yngste.

Tildelingene er gjort på bakgrunn søknader fra fylkets kommuner. Kommunene sendt inn en liste over tiltak i nærmiljøet, basert på politiske vedtak og kommunenes trafikksikkerhetsplaner. For å kunne få tildelt midler er det satt krav om at kommunene har utarbeidet og vedtatt kommunale trafikksikkerhetsplaner. Alle kommunene i Akershus har en slik plan nå, men mange av trafikksikkerhetsplanen skal oppdateres. Flere kommuner har imidlertid startet med revideringen de siste årene.

Akershus fylkeskommunen utdeler ut minimum tolv millioner kroner årlig til skoleveitiltak. Dette er nedfelt i fylkeskommunens samferdselsplan for årene 2011 til 2014. I tillegg til det fylkeskommunale tilskuddet legger kommunene ned egeninnsats i form av planlegging og investeringer. Dette er i tråd med hovedintensjonen med ordningen om det skal være et ”spleiselag”.

Alle tiltakene forutsettes gjennomført i kommunal regi. Utbetaling av tilskuddene skjer når anleggene er ferdige og godkjent av Statens vegvesen. Ferdiggodkjenningen består i å kontrollere at Fylkeskommunens midler er benyttet til de tiltak kommunene søkte om tilskudd til. Frist for ferdigstillelse er satt til 15. november 2011.

Det er en viktig forutsetning at tiltakene skal kunne gjennomføres i år. Dette betyr at byggeplaner må være klare og grunnerverv gjennomført når søknad sendes. Vi håper at alle kommunene prioriterer arbeidet med disse tilskuddsprosjektene, slik at vi unngår uheldige forsinkelser i framdriften på grunn av dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar